• Rendelj a következő
    és még ma feladjuk a csomagod!

  • VÁSÁROLJ MÉG 25 000 Ft ÉRTÉKBEN AZ INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ!

Tanácsok és tippek

Főzz úgy, mintha otthon lennél: gázfőzők és egyéb kellékek, melyekkel úton-útfélen finom lesz a vacsora  710 480 Hetényi Convoy Ádám

Főzz úgy, mintha otthon lennél: gázfőzők és egyéb kellékek, melyekkel úton-útfélen finom lesz a vacsora 

A kamionosok élete szép, ámde nem egyszerű. Távol az otthontól róják a kilométereket, az egésznapos vezetés pedig a testnek és a léleknek egyaránt fárasztó feladat. A hosszú út során pedig mi más tudná jobban feltölteni a fáradt sofőrt, mint egy finom, meleg ebéd vagy egy kiadós vacsora?

Camping cooking in nature outdoor, prepare breakfast picnic in m

Sajnos azonban az út során nem mindig van megfelelő alkalom arra, hogy étteremben vagy kifőzdében együnk. Emiatt viszont már nem kell aggódni, hiszen a megfelelő eszközök segítségével a vezetőfülkét bármikor főzőfülkévé alakíthatjuk, és ehhez varázslatra sincs szükség. Hogy hogyan? 

Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a kellékeket, amelyek az úton lévő sofőrök életét könnyítik meg az ételek elkészítésében és abban, hogy az ebéd és a vacsora mindig friss, finom és tápláló legyen, mintha csak otthon ennénk! 

Szakácskodás a kamionban: miért jó, ha van rá lehetőség? 

Elsőre sokan gondolhatják úgy, hogy a kamionozás során a főzési lehetőség egy olyan plusz dolog, ami csak a kalandvágyó sofőrök kiváltsága. Elvégre minden sztrádán rendelkezésre állnak azok a kifőzdék, büfék és benzinkutak, ahol a fáradt utazó megpihenhet és csillapíthatja étvágyát. Azok pedig, akik már valaha is ültek kamionban és indultak vele hosszabb útra, nyilván heves tiltakozással rázzák a fejüket, és persze nem véletlenül. 

Gyakran előfordul ugyanis, hogy az út során nem találunk olyan helyet, ahol megfelelően étkezhetnénk. A frissen főtt, meleg étel azonban egy többszáz kilométeres út során több szempontból is fontos. Egyrészt azért, mert mindig jól esik valami friss a gyomrunknak. Különösen egy olyan hosszú út során, amikor nagy szükségünk lehet a melegségre, a finom, házias ízekre, és a minőségi alapanyagok által biztosított energiára. 

Ezen felül pedig természetesen egészséges is. Ha magunknak főzünk, biztosan tudjuk, hogy mi kerül a tányérra. Ilyen módon biztosak lehetünk abban, hogy az ebéd vagy a vacsora nem tartalmaz annyi tartósítószert, színezéket és adalékanyagot, mint a benzinkutakon shopjában vásárolható szendvicsek és egyéb készételek. 

Arról már nem is beszélve, hogy a főzéssel sokat spórolhatunk. Az említett készételek ugyanis nemcsak egészségtelenek, de drágák is. Az út során elérhető éttermekről és kifőzdékről már nem is beszélve. Éppen ezért érdemes beszereznünk azokat az eszközöket és kellékeket, amelyek segítségével – ha nem is mindig, de legalább alkalomadtán – utazás közben is elkészíthetjük a kedvenc ételeinket. 

gda6914 (kicsi)

Elektromos vagy gázos főzés: milyen eszközt válasszunk, ha útközben főzni szeretnénk? 

Abban az esetben, ha szeretnénk, hogy az út során mindig finom, friss, meleg étellel koronázhassuk meg a napot, több dologra is szükségünk lesz. Az első és egyben legfontosabb természetesen maga az eszköz, ami lehetővé teszi, hogy a vezetőfülkét főzőfülkévé varázsoljuk. Erre a célra kétéle megoldás közül is választhatunk. A hordozható tűzhely lehet elektromos vagy gázos. Természetesen mindkét megoldásnak megvannak a maguk előnyei és hátrányai is. ,

  • Elektromos eszközök: előnyök és hátrányok 

Az árammal működő eszközök nagy előnye, hogy használatuk (a megfelelő biztonsági előírások mellett) zárt térben is lehetséges. Legnagyobb hátrányuk azonban, hogy az üzemeltetés során könnyen lemeríthetik az akkumulátort, ami pedig egy hosszú út alatt sok problémát okozhat. Így az elektromos kiegészítők használata esetén megéri voltmérőt alkalmazni, hogy véletlenül se terheljük túl a kamiont az extra fogyasztással. Plusz a nagy terhelés miatt (például egy elektromos sütő használata esetén) érdemes lehet a készüléket fixre kötni. 

Ha az elektromos főzés mellett döntünk, több eszköz közül is választhatunk. Az elektromos sütők esetében általában elmondható, hogy kisebb teljesítményű készülékekről, például melegszendvics-sütőkről beszélünk. Ezek sok esetben hasznosak és a célnak megfelelnek, azonban fontos tudni, hogy csak egyszerűbb ételek elkészítésére alkalmasak. Míg egy melegszendvicset bármikor elkészíthetünk velük, vagy segítenek megmelegíteni egy tál ételt, addig egy rakottkrumplit már nehéz lenne megsütni velük. Hasonló eszköz az elektromos serpenyő is, amely a melegítés mellett már a reggeli rántotta összedobására, vagy egyszerűbb egytálételek elkészítésére is tökéletesen alkalmas lehet. 

A rizsfőző ezzel szemben már jóval több lehetőséget tartogat, a nevével ellentétben ugyanis ez az eszköz nem csak arra alkalmas, hogy köretként használt rizst főzzünk benne. Különböző főételek, akár tészták és raguk elkészítésére is ideális. Sőt, ha nagyon elszántak vagyunk, akár még pizzát is süthetünk benne. A YouTube-on keresgélve rengeteg ínycsiklandozó, rizsfőző segítségével könnyen elkészíthető receptet találhatunk. Ennek köszönhetően tehát nem véletlen, hogy a rizsfőző rengeteg kamionos számára alapfelszereltségnek számít, ha hosszú útra indul. Fontos tudni, hogy 12 és 24 V-os, valamint a 230 V-os rizsfőzőt is vásárolhatunk. 

A két említett készüléktípus mellett az elektromos főzőeszközök egyik legelterjedtebb fajtája nem más, mint a mikrohullámú sütő, amely szinte egyetlen otthonból sem hiányozhat. Fontos megemlíteni azonban, hogy míg az otthon használt mikró kiválasztása gyerekjáték, addig a kamionban alkalmazott változat esetében már sok dologra oda kell figyelnünk. Egyszerű mikrót például csak áramátalakító segítségével használhatunk. Ez alapvetően egy pénztárcakímélő megoldásnak tűnik, azonban rengeteg hátránya is akad: gyorsan tönkre teszi az akksikat, nem tesz jót a kamionnak, és maga a mikró sem bírja sokáig az úton, hiszen nem arra tervezték, hogy egy izgő-mozgó kamionban üldögéljen. 

Választhatunk helyette kifejezetten kamionos mikrót, ami minden szempontból megfelel az elvárásainknak: bírja a rázkódást, jó a teljesítménye, és a rendszeres használat mellett sem teszi tönkre az akkumulátorainkat. Egyetlen hátránya van csupán, mégpedig az ára. Egy kifejezetten kamionosok számára tervezett mikrohullámú sütő ugyanis 200-300.000 forint is lehet. 

Cooking in a semi

  • Gázfőző: előnyök és hátrányok 

A gázos főzés az elektromos főzéssel szemben nem terheli a kamion rendszereit. Ennek köszönhetően hagyományos, bevált módszernek számít. Fontos tudni viszont, hogy a nem megfelelő odafigyelés mellett veszélyesebb lehet. Használat közben elkerülhetetlen a szellőztetés, ugyanis az égés oxigént von el, és ez akár végső vacsorához is vezethet. A szabályok betartása mellett azonban a gázos főzés praktikus megoldást jelent, hiszen egyszerű, megbízható, és használatával nem kell az akkumulátorunk állapota miatt sem aggódnunk. 

Még a kis gázpalackok és patronok is meglepően hosszú ideig bírják, és több alkalommal is hatékonyan használhatók. A nagy, tölthető gázpalackok pedig még inkább praktikusak. Utóbbi esetben azonban érdemes tudni, hogy a tölthetőpalackokat csak a kijelölt helyeken lehet feltölteni. 

Gázos főzés esetén szintén többféle készülék közül választhatunk. Kínálatunkban elérhetőek a hagyományos gázfőző fejek, melyek 2-3 kilós palackokkal használhatók, de a patronos gázfőzők többféle változata is. Fontos viszont tudni, hogy a 2, illetve 3 kg-os palackok fülkén belül nem használhatók! A táskás gázfőzőhöz a 227 g-os palackot adunk. A kényelmes használat érdekében ajánljuk a lángelosztók használatát is. Ha csak melegítéshez keresünk megfelelő eszközt, abban az esetben a fémtestű gázfőzőt tudjuk ajánlani, 190g-os palackkal. A kényelmes használat érdekében néhány fém bögre beszerzése is jó ötlet lehet. 

Végeredményben az, hogy melyik módszer – az elektromos vagy a gázos főzés – mellett döntünk, több dologtól is függhet. Egyrészt az egyéni preferenciáktól, másrészt pedig attól, hogy milyen egyéb eszközök és kiegészítők állnak rendelkezésünkre abban, hogy a kamionban készült étel mindig friss és finom legyen. Ezekkel hamarosan bővebben is foglalkozni fogunk, előtte azonban vessünk egy pillantást azokra a szabályokra, amelyek a biztonságos főzés szempontjából kulcsfontosságúnak tekinthetők. 

gda6914 (kicsi)

Írott és íratlan szabályok: ezekre figyeljünk, ha a vezetőfülkét főzőfülkeként használjuk 

Mint ahogyan már fentebb említettük, az elektromos készülékek esetében a terhelés a legfontosabb dolog, amire minden esetben figyelnünk kell. Sokan úgy gondolják, hogy a szivargyújtó aljzat bármit elbír. Ez azonban sajnos nem igaz, és kifejezetten oda kell figyelni rá, hogy mekkora teljesítményű eszközzel terheljük. 

Abban az estben ugyanis, ha a terhelés nem megfelelő, benne van a pakliban az elektromos tűz veszélye, azaz figyelmetlenségből simán fel lehet is gyújtani a kamiont. Az elektromos főzőberendezések használatát így nem feltétlen ajánljuk szivargyújtó elosztó használatával sem. Amennyiben nincs más módunk, abban az esetben minimum az erősebb, 12A-s verziót használjuk! 

A gázfőzők esetében ezzel szemben a megfelelő szellőzés az, amire mindig oda kell figyelnünk. A gázpalackból szivárgó gázok ugyanis zárt térben könnyen végzetesek lehetnek. Fontos tudni, hogy a veszélyes gázok koncentrációjára vonatkozó törvényi előírásokat szintén figyelembe kell venni a gázfőző készülék használata során. Amennyiben a törvény erről nem rendelkezik, akkor az adott készülék használata kizárólag szabad levegőn engedélyezett, ennek megfelelően tilos a fülkében használni! 

A gázzal történő főzés esetén tehát mindenképp biztosítsuk a vezetőfülke szellőzését. A maximális biztonság érdekében pedig gázszivárgás jelző spray-t is használhatunk. 

A biztonság mellett pedig természetesen a higiénia is fontos. Figyeljünk arra, hogy mindig, minden kellék tiszta legyen. Főzés előtt mossuk meg a kezünket és tisztítsuk meg az alapanyagokat. Amennyiben pedig az ételbe hús is kerül, a vágódeszka, a kés és az egyéb kellékek megtisztítására szenteljünk különösen nagy figyelmet. 

An image from the trucking industry of a truck driver eating a sandwich

Gázpalack: hogyan válasszuk ki a megfelelőt? 

Fontos, hogy a gázpalackok nemcsak méretüket és súlyukat, de csatlakozásukat tekintve is eltérőek. A megfelelő gázpalack kiválasztása előtt tudnunk kell, hogy milyen csatlakozása van az égőfejünknek. A gyártók ugyanis többféle szelepelést alkalmaznak, az ezekhez használható gázpalackok pedig nem felcserélhetők egymással. 

A legegyszerűbb változat az úgynevezett felszúrós palack, ami egyáltalán nem rendelkezik szeleppel. Ebben az esetben az átszúrás után rá kell, hogy kössük a palackot főzőre, és egészen addig nem csatlakoztathatjuk le, amíg ki nem ürül. Ezeket a palackokat már nem igazán gyártják, balesetveszélyes mivoltuknak köszönhetően. Nehezebb a szállításuk hiszen az összeszerelt eszköz nagyobb helyet foglal, a palack pedig sérülékeny. Mivel nem tölthető, így ez a megoldás nem környezetbarát. 

A manapság legelterjedtebb változatnak a menetes szelepelés számít. Ez a változat már lehetővé teszi a palack leszedhetőségét az égőfejről a főzést követően. Meglehetősen praktikus megoldás, mert az ilyen csatlakozóval ellátott eszközökhöz már kisebb, akár 100g-os palack is kapható. Megbízható, viszonylag könnyen beszerezhető, utántölthető, környezetbarát. Rosszul rákapatva tönkre mehet a menet a palackon, ezért a cserét minden esetben érdemes figyelmesen végezni. 

A szelepelés harmadik típusa az úgynevezett bajonetes szelepelés. Ebben az esetben a menet helyett egy többszögletű bemélyedés található a szelepfejen, amire a főzőt elég csak rápattintani. A bajonetes csatlakozású palack megbízható, viszonylag könnyen beszerezhető, utántölthető, és környezetbarát. Ami pedig különösen jó, hogy nagyon könnyű csatlakoztatni hozzá az eszközöket. 

Fontos, hogy mindig figyelmesen tekintsük át a gyártó ajánlásait azelőtt, mielőtt a főzőt bármilyen palackkal beüzemelnénk! 

Small aluminum pan on a propane gas cylinder with burner for coo

Meddig használható egy gázpalack? 

A gázos főzők használata esetén az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés általában az, hogy meddig használható az adott készülékhez alkalmas gázpalack. Ezt természetesen több dolog is meghatározza. Az egyik, hogy milyen méretű palackot használunk, a másik pedig, hogy milyen gyakran főzünk vele. Végül pedig az sem mindegy, hogy ehhez milyen fokozatban használjuk a főzőkészüléket. 

Ezek tükrében egy 225-250 g töltősúlyú palack nagyjából 3 napi főzésre elegendő, míg egy kisméretű, 220g-s szelepes palack tartalma maximális fűtő- és főzőteljesítmény mellett nagyjából 3 órára elegendő. A gázégőkön a gyártók általában megjelölik azt, hogy az adott eszköz hány gramm gázt fogyaszt óránként. Ezért, ha szeretnénk biztosra menni, utazás előtt érdemes ennek tükrében megvásárolni a megfelelő méretű gázpalackot. 

Ahogyan azt már fentebb is említettük, bizonyos gázpalackok utántölthetőek. Erre akár a kisebb, 2 kg-os palackok esetében is van lehetőségünk. Fontos azonban tudni, hogy a palackok újratöltése kizárólag az arra kijelölt helyeken lehetséges. 

Egyéb kiegészítők, amelyekre a főzés során szükség lesz 

Természetesen a főzéshez önmagában egy jó főzőeszköz még nem elegendő. Több olyan kiegészítőre is szükségünk lesz, ami lehetővé teszi azt, hogy mindig friss és finom étel kerülhessen a tányérra az utazás során. Az egyik ilyen dolog a hűtőszekrény vagy a hűtőláda, amelyben a főzéshez szükséges alapanyagokat, illetve magát a megfőzött ételt is tárolhatjuk abban az esetben, ha előrelátóak szeretnénk lenni. 

Fontos tudni, hogy az a hűtő, ami alkalmas egy-két üveg víz vagy üdítő hűtésére, még nem biztos, hogy az étel és az alapanyagok frissen tartására is használható. A hűtőtáskákkal és boxokkal egy korábbi cikkben részletesen is foglalkoztunk, amelyből megtudhatjátok a különböző típusok közti, lényeges különbségeket, illetve azt, hogy a különböző céloknak megfelelően milyen hűtőalkalmatosságot érdemes választani. 

Fontos kellék továbbá a vizeskanna, hiszen a víz mind a főzés, mind a higiénia szempontjából nélkülözhetetlen. Érdemes lehet minél nagyobb vizespalackot beszereznünk. A tapasztalat szerint egy 20 liter körüli, csappal ellátott megoldás már minden szempontból tökéletes lehet. 

Annak tükrében pedig, hogy milyen fogásokat szeretnénk elkészíteni és fogyasztani az úton, nem maradhatnak el a különböző edények és evőeszközök sem. Sőt, a gázfőzőnkhöz grilltárcsát is vásárolhatunk, ami segít abban, hogy bárhol, bármikor olyan isteni grillezett húsokat és zöldségeket készítsünk, mintha csak egy hétvégi grillpartira tévedtünk volna. 

Young truck driver eating lunch inside of his vehicle

Még több eszköz, amely kényelmesebbé teszik az utazást 

A kényelmes utazás érdekében érdemes lehet néhány egyéb kelléket is beszerezni. Ilyen lehet például egy vízmelegítő, ami hasznos lehet a főzés során, de segít a reggeli kávé- és teafőzésben is. A vízmelegítő esetében tudnunk kell, hogy 12, vagy 24 V-os a rendszer, hiszen mindenképpen ennek ismeretében kell kiválasztanunk az eszközt. Ha pedig szóba került a kávézás, akkor nem maradhat ki a sorból a kávéfőző sem. Ebben az esetben választhatunk az elektromos kávéfőzők, valamint a hagyományos, „kotyogós” kávéfőzők közül is. Az előbbi megoldás nagy előnye, hogy gázfőző hiányában is könnyedén használható. Ez igaz az új kapszulás kávéfőzőre is. 

Végül pedig hasznos lehet egy elektromos termosz, mellyel a melegen tartás a téli időben nagyon jól jön. Ha szükségünk van egy forró kávéra vagy teára, akkor a termosz elmaradhatatlan kellék. De akár víz tárolására is, ha esetleg egy instant leves elkészítéséhez, vagy bármi egyéb dologhoz hirtelen lenne egy pohár forró vízre lenne szükségünk. 

Traditional trucker dish fries and gravy in carnarvon western au

Közeleg a karácsony! Mit szeretne ajándékba egy kamionos? 5+1 ajándékötlet kamionosoknak. 800 548 Hetényi Convoy Ádám

Közeleg a karácsony! Mit szeretne ajándékba egy kamionos? 5+1 ajándékötlet kamionosoknak.

Ebben a rövid cikkben szeretnénk segédkezet nyújtani azoknak, akiknek a férjük/párjuk a kamionban tölti minden napjait. 🙂

Mi is lehetne egy jó ajándék? Csecsebecse? Századik kulcstartó?

Nem könnyű annak, aki nincs benne ebben a világban.

Mit tanácsolok én?

Relaxed truck driver

Az ajándék legyen kényelmi és praktikus kiegészítő! 😍

Miért?

Tudom, személyes ajándékon gondolkodsz. „Legjobb kamionos” Az utak királya” stb. feliratú apróságon.

Gondolj csak bele. Milyen érzés lehet neki, ha olyan ajándékot választasz, ami minden nap elkíséri és könnyíti az életet? Azt tőled kapta, szóval minden nap eszébe jutsz. Tökéletes megoldás.

Összeszedtem a legpraktikusabb kényelmi kiegészítőket, amik elérhető áron segítik párodat. 🤩

 

#1 Rizsfőző.

Rizsfozofelul

Vagy ahogy kamionos berkeken belül hívjuk, a „mindent IS mobil kukta”.

Konkrétan tényleg minden finomságot meg lehet benne főzni. 😋

Te szoktál főzni neki és lefagyasztod? Ezzel a kuktával pár perc alatt, vezetés közben zavartalanul megmelegszik az otthon főzött finomság.

Belinkelem st22lacika videóját, hogy lásd nem vetítek.

https://www.youtube.com/watch?v=OyHw8JPRpeo

Tekerj 12:20 másodperchez és megtudod mi is ez pontosan.

Ne ess kétségbe! 2 verzió van belőle! 12 és 24V-os kivitelt mutatok.

Ha nem vagy biztos abban, hogy a párod gépébe van 24V, akkor válaszd a 12V-os verziót, hisz az minden közlekedési eszközben benne van.

https://convoy.hu/termek/rizsfozo-13l-24v/

https://convoy.hu/termek/rizsfozo-13l-12v/

#2 Akkumulátoros, hordozható porszívó.

33333

Ha a párod szereti, hogy a fülkében rend és tisztaság van, ez egy nagyon jó választás lesz. ☺️

Nem hiszem, hogy sokat kellene részleteznem a porszívó működését vagy előnyét.

Megbízható, kompakt és strapabíró termék, ami száraz és nedves szennyeződéssel is könnyen elbánik.

A termékleírásban találsz bemutató videót is.

https://convoy.hu/termek/akkumulatoros-morzsaporzsivo/

#3 A kávé szerelmeseinek!

Kavefozo szivargyujtos kapszulas 60ml 12v 80w2

Manapság a mindennapi kávé fogyasztás, azoknak, akik folyton úton vannak nagyon drága és sokszor macera.

Ezeket ki tudod küszöbölni számára. Az alábbi két fajta kávéfőzővel, bármikor, bárhol és könnyen el tudja majd készíteni a tökéletes kávéját.

Mind a két verziót szívből tudom ajánlani és mind a kettő termékleírásában megtalálod a termékvideót.

Klasszikus, elektromos „kotyogós” + termosz:

https://convoy.hu/termek/kavefozo-szivargyujtos-150ml-12-24v-96w/

Univerzális 3 az 1-ben kapszulás kávéfőző:

https://convoy.hu/termek/kavefozo-szivargyujtos-kapszulas-60ml-12v-80w/

#4 Lepd meg kedvenc márkájával mintázott ruhával.

Hipster handsome male model with beard wearing black blank t sh

Mellények, napszemüvegek, övek, övtáskák, pólók, pulóverek és sapkák.

Ez nem a vásári gagyi utánzat. Ezek mind minőségi anyagból, egyedi rendelésre készített ruházatok.

Magának az ember ritkán vesz ilyet, de ajándéknak tuti választás!

https://convoy.hu/kategoria/ruhazat/markajelzett-ruha/

#5 Joker! Az ajándék kártya.

S415997745652984351 p227 i5 w520

Ha tényleg nem tudsz választani, ne ess kétségbe. A mi boltjaink egy férfinak olyanok, mint gyerekeknek a cukorkabolt. Hidd el Vásárlási utalvánnyal nem tudsz hibázni.

#5+1 Apropó, gyerekek!

Shutterstock 391124422

A kicsik se maradjanak ki a jóból.

Mi a kedvenc járgánya? Kukáskocsi? Targonca? Furgon? Nagy kamion?

Itt biztosan megtalálod neki is a tökéletes ajándékot!

https://convoy.hu/kategoria/ajandekok/jatekok/

Sok sikert kívánok, remélem tudtam segíteni a választásban!

Kellemes Ünnepeket kívánok!

Hetényi Ádám Convoy.hu

Fény az éjszakában: minden, amit a ködlámpákról és távfényszórókról tudni érdemes 800 532 Hetényi Convoy Ádám

Fény az éjszakában: minden, amit a ködlámpákról és távfényszórókról tudni érdemes

Ahogy az idő őszbe, majd pedig télbe fordul, fontos a fokozott figyelem az utakon. Különösen abban az esetben, ha sötét, ködös időben kell a volán mögé ülnünk, és hosszabb távokat kell levezetnünk. Ilyen esetekben a ködlámpa és a távfényszóró nélkülözhetetlen kiegészítőnek minősülnek. A használatuk ugyanis sokszor életveszélyes helyzetektől és komoly balesetektől óvhatja meg a sofőröket.

Wheel with chain and part of the truck

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mit érdemes tudni róluk, milyen szabályok vonatkoznak a használatukra, és természetesen azt is, hogy miért elmaradhatatlan kellék minden kamionos számára a ködlámpa és a távfényszóró.

Ködlámpa és távfényszóró: mi a különbség és mire használjuk őket?

A ködlámpa kifejezéssel nagy valószínűséggel már az is találkozott, aki nem járműtulajdonos és nem vezet rendszeresen. A köznyelvben azonban sokszor tévesen minden plusz lámpát ködlámpaként emlegetnek, azonban fontos tudni, hogy alapvetően háromféle kiegészítő fényszórót különböztetünk meg: a ködlámpát, a távfényszórót, valamint a keresőfényszórót.

Shutterstock 362532200

A távfényszóró feladata az, hogy megfelelő látási viszonyok mellett világítsa meg az utat, ezzel biztosítva azt, hogy az adott jármű sofőrje a lehető legmesszebbre lásson. A távfényszóró használata jelentősen növeli a látótávolságot és ezáltal garantálja a biztonságot, még nagy sebességű vezetés mellett is. A keresőfényszóró pedig gyakorlatilag egy kiegészítő magoldás, ami a tompított fényszóróval együtt nem, csak a távfényszórót bekapcsolva használható, annak a hatását fokozza.

A ködlámpa megnevezés a köznyelvben két dolgot takar: az elülső és a hátsó, gyenge látási viszonyok esetén használatos lámpákat. A gépjármű elején található speciális világító eszközök hivatalos elnevezése a ködfényszóró, míg hátul az ugyanezen funkciót ellátó kiegészítőket egyszerűen ködlámpának nevezzük. Az elülső ködfényszóró feladata, hogy rossz látási viszonyok között lehetővé tegye, hogy jobban lássuk az utat, míg a hátsó ködlámpáé nem más, mint hogy ezekben az esetekben a hátulról érkező autó sofőrje hamarabb észre vegyen bennünket, ezáltal is elkerülve a balesetveszélyes szituációkat.

Shutterstock 1608134758

Milyen helyzetekben szabad használni a ködlámpát a jogszabályok szerint?

A ködlámpák használata alapvetően abban az esetben indokolt, ha az időjárási és látási viszonyok az átlagosnál kedvezőtlenebbé válnak. Gyakran találkozhatunk azonban azzal a problémával az utakon, hogy a fényforrásokat a sofőrök indokolatlanul használják. Ez pedig egyrészt zavaró lehet mások számára, másrészt

pedig balesetveszélyes is. Éppen ezért fontos ismerni a távfényszóró és a ködlámpa használatával kapcsolatos írott és íratlan szabályokat.

Először is nézzük meg az előbbieket. A ködlámpák használatával két jogszabály is foglalkozik. A KRESZ szerint „tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.” Ez alapvetően elég szűkszavú, hiszen a szabály gyakorlatilag a sofőrök belátására bízza azt, hogy milyen helyzetek tekintenek indokoltnak. Ezzel pedig sajnos sokan visszaélnek az utakon.

Ezzel szemben a 6/1990 KÖHÉM rendelet már konkrétabban fogalmaz a kiegészítőfényekkel kapcsolatban. A jogszabály II. fejezete az alábbiakat írja elő: „5.13. Első ködfényszóró lámpa arra szolgál, hogy köd, hóesés, felhőszakadás, vagy porfelhők esetén javítsa az úttest megvilágítását. 5.14. Hátsó ködfényszóró lámpa arra szolgál, hogy sűrű köd esetén észlelhetőbben jelezze hátrafelé a jármű jelenlétét.”

Ez tehát azt jelenti, hogy a jogszabályok szerint a ködfényszóró köd, hóesés, felhőszakadás, vagy porfelhő képződése esetén, míg a hátsó ködlámpa kizárólag köd esetén használható. És itt érdemes kiemelni azt, hogy „használható”, ami azt jelenti, hogy a használata semmilyen esetben nem minősül kötelezőnek.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy a kiegészítőfények színe sem lehet akármilyen Mind a távolsági fényszóró, mind a ködfényszóró csak színtelen (fehér), vagy kadmiumsárga fényt bocsáthat ki ugyanis.

Shutterstock 1577725285

Rendben, de mikor nem illik használni a ködlámpát és a fényszórót?

Legyen szó akár ködlámpáról, akár távfényszóróról, ha úgy döntünk, hogy felkapcsoljuk, lényeges, hogy az íratlan szabályokkal, azaz az illemmel is tisztában legyünk. Sajnos azonban sokan nem figyelnek erre, és gyakori jelenség az utakon például az, hogy bizonyos sofőrök az elülső vagy a hátsó ködlámpát a tompított fényszóró helyett használják. Ez pedig problémás és balesetveszélyes, hiszen sok ködlámpa nagyobb fényerővel rendelkezik a tompított fényszóróknál, a távfényszórókról már nem is beszélve.

Az indokolatlan fényszóró- és ködlámpa-használat így azzal jár együtt, hogy elvakítjuk a velünk szembe vagy épp mögöttünk közlekedő sofőröket. Különösen zavaró lehet ez a hátsó ködlámpa esetében, ami általában erősebb fényű, mint a hátsó helyzetjelző és gyakran még a féklámpánál is vakítóbb.

Éppen ezért a normál látási viszonyok között, és álló helyzetben a ködlámpa használata kifejezetten tilos. Lassan haladó forgalom vagy dugó esetén, illetve lakott területen pedig erősen ellenjavallott. Fontos, hogy ha szembe jön egy autó, ha valaki utolér minket, vagy mi érünk utol valakit, kapcsoljuk le a ködlámpát, helyette pedig használjuk a tompított fényszóróinkat. Ha már látjuk a 100 méterrel előrébb haladó autókat, jelzőlámpákat, közlekedési táblákat, akkor a ködlámpa használata szintén indokolatlan.

A távfényszóróról szintén elmondható, hogy használata csak szembejövő forgalom nélküli, rosszul belátható és sötét szakaszokon indokolt. Fontos, hogy az alkalmazása során nem szabad a szembejövő vagy éppen előttünk haladó forgalmat elvakítani vele. Ez azt jelenti, hogy azonnal le kell kapcsolni, ha két vagy több jármű egymással szembe találkozik, valamint, ha folyamatosan követünk egy vagy több járművet. Ezen kívül az is lényeges, hogy a távfényszóró csak lakott területen kívül és éjszaka használható.

Összességében tehát csak akkor használjunk ezeket a kiegészítőket, ha valóban szükség van rájuk. Ha azt mind a természetes fény, mind pedig a közvilágítás hiánya indokolja a biztonságos, kényelmes vezetés érdekében, melynek során nemcsak magunkra, de természetesen az úton közlekedő többi sofőrre is gondolnunk kell.

Shutterstock 710071267

A ködlámpa és a távfényszóró elhelyezése, beállítása

Annak érdekében, hogy a kiegészítő fényforrásokat megfelelően tudjuk alkalmazni, több dologra is oda kell figyelnünk. Többek közt a megfelelő felszerelésre és beállításra is. A távfényszóró felszerelése során például

a lámpatesten és az izzón kívül általában extra alkatrészekre is szükségünk lesz a bekötéshez. Ilyen például az adott típushoz illő belső kapcsoló, illetve a relé is. Utóbbiból érdemes olyat választani, ami közvetlenül a jármű biztosítékpaneljébe illeszthető.

Fontos tudni továbbá, hogy míg távfényszóróból csak univerzális típust gyártanak, addig ködlámpákból készülnek típusspecifikus modellek is. Utóbbi azért szükséges, mert sok járművön találhatók gyárilag kialakított ködlámpafészkeket és felszerelési pontokat a lökhárítón. Ilyen esetekben csak az adott formájú ködlámpa illeszthető a rendelkezésre álló helyre. A ködlámpafészek nélküli járművek esetében érdemes viszonylag védett helyet keresni a lámpáknak és ráccsal vagy ütésvédő plexivel védeni őket a lehetséges sérülésektől.

A szabályok csak annyiban korlátozzák a kiegészítőfények használatát, hogy azok nem takarhatják a rendszámot, illetve a gyári világítótesteket. A megfelelő elhelyezést tehát sokkal inkább az észszerűség szabja meg. A távfényszórókat érdemes magasabbra, a lökhárító fölé szerelni. Ilyen módon képesek a lehető legmesszebbre világítani. A jármű tetejére szerelt vagy a tető fölé nyúló fényszórók már segédfényszórónak minősülnek, ezért ilyen minőségben vizsgáztathatók. A ködlámpákat ezzel szemben érdemes minél alacsonyabbra felszerelni, ilyen módon képesek a köd alá bevilágítva javítani a látási viszonyokat. Lényeges azonban, hogy ne kerüljenek olyan alacsonyra, ami már sérülésveszélyes lehet. Minden esetben figyeljünk arra, hogy a ködlámpa és a távfényszóró felszerelési helyét és módját a választott lámpa és az adott jármű paraméterei egyaránt meghatározzák!

Fontos tudni, hogy a rosszul beállított elülső ködlámpa rendkívül zavaró lehet a velünk szembe jövő sofőrök számára. A megfelelő beállítás az, ha a lámpa a jármű előtti pár métert világítja be erősen az úttesten és annak szélén. Ha ugyanis sűrű a köd, hiába is akarnánk messzire világítani. Az apró páracseppek hatására visszaverődik a fény, amelynek köszönhetően saját látási viszonyainkat is korlátozzuk ahelyett, hogy javítanánk a helyzeten. Az autó előtt laposan terített fény ellenben javítja a vezető látótávolságát.

Shutterstock 215974303

“E” jelzés a lámpán és a fényszórón: mit jelent és miért fontos?

Az online világban már szinte bárhonnan rendelhetünk alkatrészeket és kiegészítőket járművünkhöz. Sajnos azonban gyakran előfordul, hogy bizonyos felületeken belefutunk olyan darabokba is, amelyek használata a jogszabályok szerint nem megengedett. Ez a helyzet az úgynevezett “E” jelzés nélküli lámpákkal is, még abban az esetben is, ha az adott termék a törvény által elfogadott kiegészítőkhöz hasonló paraméterekkel rendelkezik.

Az körbe írt, nyomtatott “E” betű nem más, mint egy jóváhagyási jelzés. Azt jelenti, hogy a lámpát egy erre szakosodott intézetben megvizsgálták és megállapították róla, hogy megfelel a rá vonatkozó ECE-szabványoknak. Az “E” betűt minden esetben az indexként írt, a jóváhagyó államot meghatározó ENSZ-EGB előírás számjele, az előírás változatának számjele, valamint egyéb jelzések követik.

Fontos tudni, hogy amennyiben egy lámpatestet egy adott izzófajtához terveztek, abban az esetben abba csak “E” jellel ellátott izzó szerelhető be. “E” jelet pedig csak az a termék kaphat, amelyik megfelel az adott foglalat specifikációjának. A jóváhagyási jel hiányában az alkatrész szabálytalan, közúti forgalomban nem vehet részt, így távfényszórók esetében az “E” jelzés nélkülözhetetlen. Ha az adott kiegészítő nem rendelkezik ezzel, abban az esetben nem lehet fent a járművön. Ilyen esetben a vizsgánál le is vetetik a tulajdonossal, sőt a használat a forgalmi engedély bevonását is eredményezheti.

Amennyiben viszont az általunk választott távfényszóró rendelkezik „E” jelzéssel, abban az esetben a műszaki engedélyeztetés után felszerelhető a járműre és a szükséges helyzetekben problémamentesen használható.

Shutterstock 1014640063

Milyen izzót válasszunk a biztonságos közlekedés érdekében?

Az, hogy milyen izzót választunk a kiegészítő fényforrásokhoz, attól függ, az adott lámpa milyen foglalattal rendelkezik. A leggyakrabban az alábbi típusok közül választhatunk:

· H3 – 55 W-os teljesítményre tervezve;

· H8 – 35W-os teljesítményre tervezve;

· H11 – 65 W-os teljesítményre tervezve;

· H27 – 27W-os teljesítményre tervezve;

Fontos tudni, hogy a teljesítményben eltérő izzókkal nem érdemes kísérletezni, hiszen, ha a szabványos foglalat által előírtnál nagyobb teljesítményű izzót szerelünk be, abban az esetben a biztosítékok kiéghetnek.

A kiegészítővilágításoknak alapvetően három típusa létezik: halogén, xenon és LED. Ezek teljesítményüket tekintve eltérőek egymástól. Ahhoz, hogy pontosan megtudjuk, hogy egy izzó illik-e az adott lámpához, ellenőriznünk kell a gyártói jelölését a burkolaton.

Halogén: Hatékonyságuk, valamint könnyű felszerelhetőségük a legnépszerűbbnek a halogén izzók számítanak. A halogén izzók meleg fénysugárral rendelkeznek, amely képes jól áthatolni mind a ködön, mind pedig a sűrű esőn. Fényerejük az idő múlásával sem csökken, azonban élettartamuk meglehetősen rövid lehet. A halogén izzókat “H” betűvel jelölik, az ezekhez való lámpák pedig “B” jelzéssel vannak ellátva, és más izzófajtához nem alkalmasak.

Xenon: A xenon izzók nagyobb fényerőt és magasabb élettartamot garantálnak a halogén izzóknál. Ritkán égnek ki vagy hibásodnak meg. Ellenállnak a feszültségingadozásoknak, és üzemeltetésük sokkal kevesebb energiát igényel, mint a halogén izzóké. Cserébe azonban az áruk is magasabb. Idővel a fényerejük csökken, ami a vezető számára alig észrevehető lehet, ezért jobban oda kell figyelni arra, hogy mikor jött el az izzócsere ideje. Fontos tudni, hogy ha a xenon izzókat nem megfelelő fényszóróba szerelik be, a fény elvakíthatja a szembejövő forgalmat, ezért használatukat szigorúan szabályozza a törvény. Xenon így kizárólag csak automatikus fényszóró-magasságállítással, fényszórómosóval, és xenon izzóhoz kifejlesztett fényszóróházzal felszerelt autóba szerelhető be legálisan. A xenon izzókat “D” jelöléssel látják el, a kifejezetten xenonhoz fejlesztett lámpák pedig az “F3” jelzésről ismerhetők fel.

LED: A LED izzókat alacsony energiafogyasztás, erős rezgésállóság és magas élettartam jellemzi. Mindezt kedvező áron tudják biztosítani. A hőtermelése minimális, ezért felhasználható olyan helyeken is, ahol a melegedés veszélyforrás lehet. A LED esetében ráadásul alacsony, vagy egyáltalán nincs fényszmog, ami azt jelenti, hogy a lámpa oda világít, ahol arra szükség van. Fontos tudni azonban, hogy helytelen felszerelésük esetén a fény elvakíthatja a szembejövő forgalmat. A LED izzókat “LED” jelzéssel látják el, a hozzájuk tartozó lámpákat pedig “F3” felirattal jelölik. A “B” jelzéssel ellátott világítótestek nem alkalmasak LED izzók beszerelésére, éppen ezért a halogén izzókhoz tervezett lámpák LED világítással nem használhatók. Európában és Magyarországon ez egyrészt szabálytalan, másrészt pedig az ilyen módon használt LED izzók a teljes rendszerben rosszabb teljesítményt nyújtanak, mint a halogének.

Milyen formájú legyen a távfényszóró?

A távfényszóró formáját tekintve kétféle megoldás közül választhatunk. Téglalap alapú és kör fényszóró egyaránt elérhető a piacon. Méret szempontjából a kis, 10-15 centis és a nagy, 20 centis átmérőjű fényszórók közt is dönthetünk. De az üveg kidolgozása is többféle lehet. Akadnak olyan megoldások, amelyek kifejezetten nagy távolság esetén teljesítenek jól, az általuk kibocsátott fény pedig inkább szúrós. De választhatunk olyan megoldást is, ami a terítő fénynek köszönhetően inkább közelebbre alkalmas.

A választható megoldások szinte minden esetben rendelkeznek beépített helyzetjelzővel, amelyek a kör alakú fényszóró esetében körbe világítanak. Az egyik megoldás az úgynevezett Angel Eye, ami azt jelenti,

hogy a kör egyik külső pontján található a helyzetjelző izzó, körbe pedig egy speciális üveg, ami által a világítás a kör távfényszóró szélén végig megoldott.

Shutterstock 1172971093

Nem mindegy, milyen minőséget választunk

Távfényszóró és ködlámpa esetén is fontos figyelni arra, hogy lehetőleg jó minőségű terméket válasszunk. Érdemes kicsit többet fordítani erre a célra, mert a drágább, ámde jobb minőségű darabok jóval időtállóbbak. Az olcsóbbak darabok esetében 2-3 év után a foncsorozás leválik, a tömítések elöregszenek, ennek köszönhetően pedig a lámpák beáznak és idővel használhatatlanok lesz. Webáruházunkban Ön is megtalálhatja a tökéletes minőségű világítástechnikai kiegészítőket, amelyek minden szabálynak és elvárásnak megfelelnek, ezáltal pedig minden körülmény mellett garantálják a biztonságos és kényelmes vezetést!

Gasoline tanker, oil trailer, truck on highway very fast driving 3d rendering

Minden, amit a hólánc és az indulássegítő használatáról tudni érdemes! 800 515 Hetényi Convoy Ádám

Minden, amit a hólánc és az indulássegítő használatáról tudni érdemes!

Ha beköszönt a zord idő: minden, amit a hólánc és az indulássegítő használatáról tudni érdemes!

Gyakran előfordul, hogy a jeges, havas időjárás egyik napról a másikra köszönt be. A szállítmányozás azonban olyan szakma, ami ennek ellenére sem állhat le. Legyen szó akár kisteherautóról, akár kamionról, a jó sofőr képes az elemekkel dacolva is precízen, pontosan, biztonságban célba érni a szállítmánnyal.

Ebben pedig olyan kiegészítők is segítik, mint a hólánc és az indulássegítő, amelyek rendkívül jól jönnek a zord időjárás esetén. Sőt, a hólánc használata bizonyos esetekben, például határátlépés és külföldi szállítmányozás esetén kötelező is lehet.

Ebben a cikkben megmutatjuk azt, mi a különbség a hólánc és az indulássegítő között, hogy hogyan választhatjuk ki a legjobb minőségű és a leghatékonyabb darabot, és azt is, hogy melyek azok az országok, amelyek határát semmiképp sem érdemes hólánc nélkül átlépnünk.

Automobile wheel in chains

Miért nélkülözhetetlen kiegészítő a hólánc?

A hólánc gumiabroncsokra szerelhető lánc, amely téli útviszonyok mellett, havas, jeges autóút esetében javítja a tapadást. A hólánc nemcsak az elindulásban és a haladásban fontos, de a fékezésben és megállásban is segít.

Érdemes lehet a hóláncot egész évben az autóban tartani, mert például földúton, nagy sárban is kisegíthet olyan helyen, ahol máskülönben elakadnánk. Fontos azonban tudni, hogy hómentes burkolaton soha ne használjunk hóláncot. Egy-két kilométeres aszfalton történő haladással is teljesen tönkre tehetjük mind a láncot, mind pedig a gumikat. Arról nem is beszélve, hogy a lánc indokolatlan használata az aszfaltot is rongálja.

gda7179

Milyen típusú hóláncot érdemes választani?

Hólánc és hólánc közt is rengeteg különbség lehet, különösen az anyaghasználat szempontjait tekintve. Az egyes típusok az úthoz való tapadás, a tartósság, a gumik kímélése és az okozott menetzaj tekintetében is különbözőek lehetnek.

Vásárolhatunk például hagyományos, acélból készült hóláncot, illetve a napjainkban egyre felkapottabbnak számító, szövetanyagból készült hóláncok közül is válogathatunk. Utóbbiakat hópaplan, hózsák vagy hózokni néven is szokás emlegetni. A textil hóláncok nem foglalnak nagy helyet, felhelyezésük pedig általában egyszerűbb. Azonban erős emelkedőkhöz nem ajánlják a gyártók, különösen nagyobb méretű járművek esetében nem.

A klasszikus hólánc acélból készült kapcsokból áll, mintázata pedig lehet létra-, rombusz- vagy trapézmintás. A létramintás láncok használatát kevésbé javasolják a tesztelők, ezek esetében ugyanis előfordulhat, hogy a kerék úgy áll meg, hogy a lánc nem éri a földet, így viszont a hóláncnak nem sok haszna van. A trapézmintás láncok esetében viszont minden állásban lesz lánc a kerék és a talaj között, éppen ezért az ilyen láncok jobb, hatékonyabb és biztonságosabb megoldást jelentenek, amennyiben az időjárás indokolttá teszi a kiegészítő használatát.

A hagyományos hóláncok esetében választhatunk kézi és automata feszítős megoldások közül is. Ez azt jelenti, hogy az előbbi esetben szükséges némi fizikai erő a felszerelés utáni feszítéshez, míg az utóbbi esteben ezt a hólánc magától megoldja, így a keréken történő rögzítés egyszerűbb feladat.

Érdemes még megemlíteni a folyékony hólánc spray-t is, ami egy téli, vizes, havas, jeges útviszonyokra optimalizált, tapadást segítő spray. Egy gyanta szerű anyagot képez a gumiabroncs felületén, ezzel segít az átmeneti csúszós akadályok leküzdésében. A megtett kilométerekkel folyamatosan kopik, nagyjából 15-20 kilométer megtétele után eltűnik a felületről, anélkül, hogy a gumiabroncsot károsítaná. Fontos azonban tudni, hogy a hólánc spray jó megoldás lehet olyan akadályok esetében, mint egy jeges lejtő, viszont ettől függetlenül a hólánc kiváltására azokban az esetekben, ahol a kiegészítő használatát törvény írja elő, nem alkalmas.

gda7140

Hólánc és indulássegítő: mi a különbség?

Az indulássegítő lánc egy elsősorban kamionok esetében használt eszköz. Célja az indulás megkönnyítése, folyamatos haladásra azonban nem alkalmas. Éppen ezért fontos, hogy a hóláncot nem lehet kiváltani az indulássegítőkkel. Viszont a hólánc mellett természetesen ez is tartható a kamionban/teherautóban. Ez azért lehet jó megoldás, mert a problémás havas / jeges úton történő elindulás esetén az indulássegítő használata egyszerűbb és gyorsabb lehet, mint a hóláncé.

Ahhoz, hogy a jármű biztonságban el tudjon indulni, meghajtott kerekenként 3 db indulássegítőre lesz szükség. Ez azt jelenti, hogy szükség esetén minimum 6 db kell, hogy legyen nálunk. Amennyiben ennél kevesebbet használunk, az eredmény sajnos alig lesz észrevehető.

Jeep with snow chains parked indoors at the white tile on vehicle show free photo

Fontos dolgok, amiket a hólánc vásárlása előtt tudni érdemes

A kerékméret: A megfelelő hólánc kiválasztása során az egyik legfontosabb dolog a pontos méret meghatározása. Sajnos sokan abban a tudatban vannak, hogy a hólánc minden kerékméretre jó. Ez azonban egyáltalán nem igaz.

A különböző kerékméretekhez különböző méretű hóláncra lesz szükség. A pontos kerékméreten ugyanis rengeteg múlik. Ha a hólánc túlzottan szoros, abban az esetben nem lehet felrakni, ha pedig laza, akkor gyakorlatilag nem ér semmit, hiába is van felrakva. Arról nem is beszélve, hogy a laza lánc könnyen szakad, és akár párszáz méter után teljesen tönkre mehet. Éppen ezért fontos, hogy vásárlás előtt tisztában legyünk az adott jármű pontos kerékméretével, és ennek megfelelően vásároljuk meg a számunkra ideális kiegészítőt.

A darabszám: Sokakban merül fel a kérdés, hogy hány darab hóláncra lesz szükségük ahhoz, hogy az utazás biztonságos, kényelmes és szabályos is legyen egyben. Különösen fontos ez a kamionok esetében, ahol általában négy keréknél többről is beszélhetünk.

Normál esetben a hóláncot csak a meghajtott kerekekre rakjuk. Ez azt jelenti, hogy a biztonságos és szabályos közlekedés érdekében nincs szükség 6 pár hólánc vásárlására. Csak annyit kell magunknál tartanunk, amennyi a meghajtott kerekekre elég.

A jármű típusa: Fontos, hogy soha ne szereljünk fel személyautóra tervezett hóláncot haszonjárműre. A személyautókra tervezett hóláncok ugyanis nem alkalmasak a nagyobb igénybevételnek kitett haszonjárműveken történő használatra. Teherautónkra és haszonjárművünkre is mindig nagy teherbírású és nagy igénybevételre tervezett hóláncot vásároljunk!

A használat ideje: Bizonyos kiegészítőkkel szemben sem a hóláncnak, sem pedig az indulássegítőnek nincs szavatossági ideje. Nem járnak le, a megfelelő karbantartás mellett nem rozsdásodnak, és a megfelelő használata mellett eléggé nehezen mennek tönkre. A minőségi darabok akkor is sokáig bírják, ha gyakran van szükségünk rájuk, ami azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is csak néhány évente kell beruháznunk egy-egy újabb hóláncra vagy indulás- és haladássegítőre. Éppen ezért érdemes megbízható, jó minőségű termékeket választanunk, amelynek hatékonyságát a szükséges tanúsítványok is igazolják.

Ne az ár vagy a márka döntsön: Fontos, hogy hólánc vásárlása során sosem a márka vagy az ár legyen a döntő szempont. Helyette minden esetben győződjünk meg a minőségi tanúsítvány meglétéről, amelyet sokszor már a hólánc csomagolásán is feltüntetnek. Ez azért is tanácsos, mert a nyugat-európai országokban a hatóságok is csak a megfelelő tanúsítvánnyal ellátott hóláncok használatát engedélyezik, így, ha nem szeretnénk összetűzésbe keveredni a rend őreivel, a minőségi hólánc használata javasolt.

The chains snow

Milyen szabályok vonatkoznak hazánkban a hóláncra hazánkban és külföldön?

Hazánkban a hólánc használatával kapcsolatban aránylag laza szabályozás van érvényben. Fontos azonban tudni, hogy a különböző országok szabályai eltérően határozzák meg a hólánccal kapcsolatos elvárásokat. Bizonyos helyeken az időjárástól függően, vagy épp attól függetlenül, az évszaknak megfelelően is tartanunk kell a kocsiban hóláncot. Sőt, olyan országok is előfordulnak, ahol a hólánc egész évben kötelező kellék.

Magyarország: Hazánkban nem kötelező, hogy járművünkben hóláncot tartsunk, fontos tudni azonban, hogy a közútkezelő az időjárási és útviszonyok függvényében egyes útszakaszokon kihelyezhet “Hólánc használata kötelező” táblát.

Ilyen útszakaszon kizárólag olyan járművel közlekedhetünk, amely legalább a hajtott tengelyén lévő gumiabroncsán hólánccal van felszerelve. Fontos tudni, hogy hazánkban a hóláncot csak erősen havas, jeges úton szabad használni. A hólánccal felszerelt gépjárműre pedig 50 km/órás sebességkorlát vonatkozik.

Ausztria: Ausztriában november 1. és április 15. között személygépkocsiknak és 3.5 tonnánál nem nehezebb gépjárművek estében kötelező minden keréken a legalább 4mm profilmélységű téli gumiabroncs, vagy csak a meghajtott tengelyen a hólánc használata. Hóláncot viszont csak abban az esetben szabad használni, ha az úttestet összefüggő hó- vagy jégréteg borítja és a hólánc nem károsítja az útburkolatot.

Erre mindenképp érdemes odafigyelni, ugyanis a rendelet megszegői 35 Eurótól 5000 Euróig terjedő büntetésre számíthatnak. Az osztrák rendőrök a hólánc meglétét is ellenőrzik, így mindenképp fontos, hogy ne felejtsük otthon, ha szeretnénk problémamentesen átkelni a határon. Hiány esetén a birság alapesetben 35 euró, ám ha ezzel bizonyítottan veszélyeztetjük mások biztonságát, a büntetés akár 5000 euróra is rúghat.

Szlovénia: Szlovéniában november 15. és március 15. között 5cm-nél nagyobb hó esetén kötelező a hólánc használata. Ezt már a határon is ellenőrizhetik, hiánya esetén pedig akár vissza is fordíthatják az utazót. éppen ezért érdemes már időben felkészülni.

Szerbia és Ukrajna: Abban az esetben, ha az időjárási viszonyok indokolják, a hólánc vagy a téli gumi használata november 1. és április 1. között mindkét országban kötelező. Szlovéniához hasonlóan ezek hiányában megtagadhatják a határátlépést is.

Horvátország: Jeges útviszonyok vagy 5cm-nél nagyobb hó esetén Horvátországban kötelező a járművünkben hóláncot tartani. Téli útviszonyok között kötelező legalább a hajtott tengelyen a téli vagy négy évszakos gumiabroncsok használata. Lika és Gorki Kotar körzetében a hólánc használata kötelező.

Csehország: Nov. 1. és ápr. 30. között a 3,5 tonna össztömegnél nagyobb járművek esetén, legalább a hajtott tengelyen, legalább 6 mm profilmélységű téli gumi használata kötelező azokon az útszakaszokon, ahol ezt táblák jelzik. Fontos, hogy hólánc is legyen nálunk, ennek a használatát ugyanis az adott útszakaszokon szintén táblák jelzik.

Szlovákia és Románia: Szlovákiában a hólánc használatát nem írja elő törvény, azonban, ha az utat összefüggő hó- vagy jégréteg borítja, akkor a személyautók esetében kötelező mind a négy keréken legalább 3mm profilmélységű téli gumi használata, a teherautók és autóbuszok esetében pedig november 1. és március 31. között legalább a hajtott tengelyen téli gumit kell használnunk. Romániában hasonló a helyzet. A hóláncot nem írja elő a törvény, ellenben november 1. és március 31. között a téli gumi használata kötelező.

Németország: Németországban hazánkhoz hasonlóan nincs kötelező előírás a hólánc használatával kapcsolatban, azonban használatát táblák szabályozzák. Annak, aki havas-jeges úton nyári gumival közlekedik, 40 € bírságot kell fizetnie, aki pedig akadályozza a forgalmat, az 80 € büntetésre számíthat.

Külföldre utazás során mindenképp figyelnünk kell arra, hogy a hólánc kis adattáblája meglegyen és rendesen olvasható legyen. Ellenkező esetben ugyanis akkor is büntetés járhat, ha hibátlan, százszázalékban biztonságosan használható hólánccal rendelkezünk. Hasonlóan igaz ez a TÜV igazolásra és a felszerelési útmutatóra is. Ezek a vásárláskor járnak a termék mellé, és szintén fontos magunknál tartani őket abban az esetben, ha nem szeretnénk összetűzésbe keveredni a rend éber őreivel.

Wheel with chain and part of the truck

A hólánccal kapcsolatos tanúsítványok

A hóláncokkal kapcsolatos, jelenleg legáltalánosabban elfogadott tanúsítványt a GS/TÜV adja ki. Átfogó tesztsorozatot és a gyártási folyamat auditálását követően a bevizsgált hóláncok megkapják a TÜV Rheinland-tól a GS (Geprüfte Sicherheit) jelet, amely szó szerint azt jelenti: bizonyított biztonság. A GS jel egy önkéntes tesztminősítés, mely igazolja azt, hogy a termék biztonságának tesztelése megtörtént, ezt pedig egy független fél végezte. Valamint a gyártás is folyamatosan ellenőrzésre kerül.

Európa egyik legszigorúbb hólánc minőségi előírását az osztrák ÖNORM V5117 (személyautó) és V5119 (teherautó) rendelet rögzíti. Azok a hóláncok, amelyek rendelkeznek a GS/TÜV, esetleg az ÖNORM V5117 és V5119 minősítések egyikével, márkától függetlenül minden esetben megfelelő minőségűek.

Hogyan tegyük fel helyesen a hóláncot?

A hólánc megfelelő rögzítése nem rakétatudomány. Egyszerűen megoldható akár egyedül is, amennyiben ismerjük a metódusát és lépésről lépésre haladunk vele. Azonban tény és való, hogy némi fizikai erőnlétet igényelhet. A fentebb már említett, automata feszítős hólánc némileg könnyebbé teheti a feladatot. de az olyan kiegészítők is segíthetnek, mint a felszerelés segítő kampós sodrony. A könnyebb rögzítés érdekében érdemes a járműben egy kesztyűt, esetleg egy plédet is tartanunk.

Abban az esetben, ha útközben kell felszerelnünk a hóláncot, álljunk félre, lehetőleg egy sima, egyenes útszakaszon. Húzzuk be a kéziféket és rakjuk ki az elakadásjelzőt. Vegyük fel a láthatósági mellényt, majd miután elővettük a hóláncot, fektessük azt a meghajtott kerék elé. A felszerelés szempontjából az egyik legfontosabb dolog, hogy a hóláncot kizárólag csak a hajtott kerékre tegyük.

Ezután vezessük át a hóláncot a kerék mögött, majd akasszuk össze a drótkábel végeit. Vezessük át a láncot a kerék külső peremére, majd pedig oszlassuk el egyenletesen a futófelületen. Végezetül kapcsoljuk össze a lánc két végét a feszítő segítségével.

Felszerelés után guruljunk húsz-harminc métert, és ellenőrizzük a lánc feszességét. Mint ahogyan azt már fentebb említettük, a laza hólánc nem működik megfelelően, ráadásul könnyen el is szakadhat. Amennyiben a lánc laza, kapcsoljuk a feszítő lánc végét egy másik, megfelelőbb láncszemre.

Érdemes megemlítenünk azt, hogy a különböző típusú hóláncok esetében a rögzítés folyamata minimálisan eltérő lehet, éppen ezért fontos, hogy mindig a felszerelési útmutató szerint járjunk el. A felrakását megéri normál időben gyakorolni, nulla fok alatti hőmérsékletben ugyanis rendkívül kellemetlen lehet rutin nélkül nekiállni a feladatnak. Azok számára, akik segítségre szorulnak, az interneten rengeteg anyag található a hólánc felszerelésével kapcsolatban, többek közt a YouTube felületén is, a „hólánc felszerelése” szókapcsolatra rákeresve.

Használat után mindig takarítsuk el a láncot, ilyen módon a sós hólé nem tesz kárt benne és nem fog elrozsdásodni. A megfelelő karbantartás mellett a hólánc hosszú évekig jól használható, megbízható kiegészítő marad.

A legjobb minőségű hóláncok és indulássegítők

A Convoy.hu kínálatában a kamion- és teherautó-sofőrök a különböző kerékméretekhez ideális hóláncokat és indulás- és haladássegítőket is megtalálhatják, kizárólag a legjobb minőségben, a szükséges tanúsítványokkal ellátva. Sőt, olyan kiegészítőket is, amelyek segítségével egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban rögzíthetik a választott hóláncot járművükön.

Holanc

Telematikával a hatékony flottahasználatért 800 450 Hetényi Convoy Ádám

Telematikával a hatékony flottahasználatért

A járművek többdimenziós, valós idejű nyomon követését lehetővé tevő telematika a vállalati flotta hatékony kezelésének egyre fontosabb eszközévé vált az elmúlt években. Már messze nem csak a járművek és a rakomány helymeghatározását teszi lehetővé, a mostani telematikai megoldások ötvözik a modern világot domináló távközlési és informatikai technológiákat, mindennapi hatékonyságot és biztonságot nyújtva a flottakezelők számára.

A modern telematikai megoldásokkal szerzett adatok jelentős megtakarítást és üzleti hatékonyság-növelést tesznek lehetővé. A korszerű telematikai szoftverek nem csupán helymeghatározási és útvonal-információkat adnak, számos adattal szolgálnak a lízingelt járműről és vezetőjéről is: információt kaphatunk a sebességről, az üzemanyag-fogyasztásról, az alapjáraton töltött időről, hirtelen gyorsításokról vagy fékezésekről, az ABS használatról, az átlagon felüli fordulatszámról vagy a jármű meghibásodásairól.

Optimalizálás és biztonság: az ember és a gép

A telematikai eszközök egyszerre kezelik a vállalati flotta optimalizálásának két kulcsfontosságú dimenzióját. A járműveket és a használóikat egyszere monitorozzák, így az összefüggésekre is rámutatnak.

A telematikai megoldások a lízingelt járművekkel kapcsolatos legnagyobb előnye kétségkívül a helymeghatározás és az eszközök nyomon követése. Ezzel a funkcióval kezdődött a telematika sikere a flottaágazatban, és továbbra is ennek a szolgáltatásnak van a legnagyobb jelentősége. A technológia fejlődésével azonban teljesen új lehetőségek nyílnak meg a flottakezelés optimalizálása terén, például a járművek műszaki állapotának folyamatos nyomon követése is bekerült az állandó funkciók közé. Flottakezelőként a telematika segítségével valós idejű hozzáférést kaphatunk motordiagnosztikához, az akkumulátor feszültséghez, a hűtőfolyadék hőmérsékletéhez a hajtásrendszer meghibásodásaihoz, sőt még az oxigénérzékelők adataihoz is, hiszen az okos eszköz továbbítja a járműben keletkező adatokat. Mindez lehetővé teszi, hogy az ütemezett karbantartásnak köszönhetően a járművek mindig a legbiztonságosabb üzemállapotban működhessenek. S bár egy-két sofőrünknek ezt túlságos kontrollnak tűnhet, de ne feledjük ez inkább közös érdek, hiszen a vitás helyzetekben a sofőr is tisztázni tudja magát. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy meghibásodott alkatrész, vagy például az oxigénhiány a járművezető életébe kerülhetne.

Az útvonalakra és a táv megtételéhez szükséges időre vonatkozó részletes információknak köszönhetően nemcsak az alkalmazottak felügyelete, hanem munkájuk hatékonyabb optimalizálása is lehetséges (például a kereskedők útvonalainak módosításával egy idő- és költséghatékonyabb alternatíva is kínálható). Az üzemeltetési költségek csökkentésének másik fontos kulcspontja a járművezetővel való folyamatos kapcsolattartás, szükség esetén pedig a jármű idő- és/vagy üzemanyag-megtakarítás céljából való útvonal változtatásának lehetősége, például akkor, ha a korábban megtervezett útvonal járhatatlanná válik. Melyik munkatársunk nem örülne annak, ha hatékonyabban, gyorsabban tudná elvégezni a napi feladatát? Ki utasítana vissza egy támogató jellegű vezetés kielemzést arra nézve, hogy miként lenne képes több üzemanyag megtakarítás-bónuszt hazavinni a hónap végén?

Vállalat vezetői szemmel nézve minél több tényezőt vagyunk képesek a modern telematikai rendszerekkel nyomon követni lízingelt járműveinknél, annál nagyobb hatásunk van a járművezetők valós idejű tevékenységére. A felügyelet lehetővé teszi a nem szabályos vagy nem etikus magatartás visszaszorítását, legyen az tiltott dohányzás, üzemanyaglopás vagy munkaidőn kívüli engedély nélküli járműhasználat. A modern telematikai szoftverek képesek a használat módjához igazodni, vagyis az üzleti- és az engedélyezett magánhasználatot megkülönböztetni, így a jármű magánjellegű használatát nem fogja torzítani az üzemeltetéshez kapcsolódó adatokat, és a munkavállalónk magánszférája is GDPR kompatibilisen védett.

A járművezetők viselkedésének elemzése korábban nem ismert lehetőségeket nyit meg számunkra a költségek optimalizálására és a biztonság növelésére. A járművezetők, akik tudatában vannak annak, hogy vezetésüket valós időben támogatják, természetes módon biztonságosabb és gazdaságosabb vezetési módra váltanak, ami alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és alkatrészkopást jelent. A telematika jelzi nekünk, hogy hol szükséges balesetmegelőzési intézkedéseket tenni, és hogyan határozhatják meg a járművezetőkre vonatkozó biztonsági szabályok paramétereit. A járművezetők viselkedésére vonatkozó real-time adatok birtokában lehetőség nyílik a megfelelő képzések megtervezésére, és ezáltal a biztonságos eszközhasználat tudatos befolyásolására, ami hosszú távon alacsonyabb gépjármű-biztosítási költségeket eredményezhet. Egy-egy vezetéstechnikai tréning a legtöbb kollégánkra motiválóan fog hatni – hiszen ki ne szeretne fejlődni?

Adatok a környezet szolgálatában

A járművezetési stílus és a megtett útvonalak optimalizálása környezetvédelmi szempontból is jelentős. A felügyeleti rendszerből származó konkrét adatok alapján megfogalmazhatjuk elvárásainkat a járművezetőkkel szemben, hogy csökkentsük károsanyag-kibocsájtásunkat a vállalati céloknak megfelelően. A telematikai rendszereket használó járművek vezetői környezethez való egyéni hozzáállástól függetlenül követendő példaként szolgálnak kollégáik számára, irányt mutatva a fenntarthatóságot is szolgáló járművezetés terén.

Minden kétséget kizáró adatok bizonyították a telematika vállalati flották voptimalizálásában betöltött szerepét, miközben segítségével a folyamatban résztvevő emberek és szállítmányok biztonságát is sikerült növelni. Természetesen teljesen új szabványokra van szükség a telematikai eszközökből származó adatok flottakezelésben való alkalmazhatósága érdekében, amelyeknek mindig igazodni kell a legújabb technológiai megoldásokhoz. A felügyelő és támogató szoftverek által gyűjtött adatok részletes jelentések formájában és valós időben jutnak el a flottakezelőkhöz, felbecsülhetetlen értékű információt nyújtva a járművekről és azok kezelőiről. Átállni egy telematikai rendszerre nagyon sok munka, de azok a vállalkozások, akik már belevágtak, egyértelmű eredményekkel támasztják alá a telematika jelentőségét a piacon. Ez egy rövid időn belül megtérülő beruházás, amely akár évi 10%-os megtakarítás-növekedést is hozhat a vállalkozásoknak.

Az MHC MOBILITY  innovatív portfóliója minden iparág számára a legtöbb vállalati folyamatra kiterjedő intelligens megoldásokat kínál. A FLEET CONNECT by MHC MOBILITY az egyszerű GPS-követésnél sokkal többet kínál. „Az általunk kínált megoldás a telematikai rendszerekben jelenleg elérhető legfejlettebb technológiákat használja, és alternatívát nyújt a felügyelet körének rugalmas kezelésére, és az ügyfél igényeihez igazítására. A kijelölt e-mail címekre közvetlenül továbbított automatizált jelentések az iparág legrészletesebb adatait nyújtják. Lehetőség van a szolgáltatás további funkciókkal való bővítésére is, például a rendszerbe tachográfot, e-útdíj rendszert vagy hűtőkocsik hőmérsékletének ellenőrzésére szolgáló csomagot is integrálhatnak” – magyarázza Przemysław Gazda, az MHC MOBILITY közép- és kelet-európai operatív igazgatója.

A FLEET CONNECT by MHC MOBILITY élethosszig tartó garanciát biztosít a felügyeleti eszközökre, a diverzifikált csomagok pedig a szolgáltatás bármilyen flotta igényeinek megfelelő testre szabását teszik lehetővé, így növelve a biztonságot, csökkentve a költségeket, és meghosszabbítva lízingelt járműveink élettartamát.

Az eredeti cikket itt olvashatjátok!

https://mhcmobility.hu/tudaszona/telematikaval-a-hatekony-flottahasznalatert

 

Melyik a legjobb hűtő? 800 436 Hetényi Convoy Ádám

Melyik a legjobb hűtő?

Hűtőtáskák és boxok

minden, amit a mobil hűtőkről vásárlás előtt tudni érdemes

Hutolada

A hűtőtáskák és boxok olyan kiegészítők, melyek a többnapos utazás során elengedhetetlenek. Nem mindegy azonban, hogy milyen megoldást választunk. Most megmutatjuk a különböző mobil hűtők közti lényeges különbségeket, és azt, kamionosként melyiket érdemes választanod, hogy az százszázalékosan megfeleljen az igényeidnek.

A jó hűtőláda a kamionos egyik legjobb barátja. Segít abban, hogy a hosszú út során is frissen tartsuk az ételt, az italunk pedig a nyári kánikula idején is hideg és üdítő legyen. Annak érdekében azonban, hogy ez valóban így legyen és ne érjenek minket kellemetlen meglepetések, meg kell találnunk a céljainknak leginkább megfelelő hűtőládát.

De milyen megoldások közül választhatunk, és melyek azok a szempontok, melyeket mindenképp figyelembe kell vennünk egy új hűtőláda megvásárlása esetén? Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, melyeket a mobil hűtők használatáról és működéséről egy felkészült kamionosnak tudni érdemes!

Hutolada2

read more

1