Vásárolj 30 000 Ft érték felett az ingyenes szállításhoz!

Vásárolj 30 000 Ft érték felett az ingyenes szállításhoz!

Hűtött áru forgalmazás: a legnagyobb teher a járművön van

Hűtött áru forgalmazás: a legnagyobb teher a járművön van

Andras Futo |

A hűtött élelmiszer-forgalmazás egy olyan összetett rendszer, amely biztosítja az áru biztonságos eljutását az eladótól a vevőig. A hűtött árut útközben éri a legtöbb kockázat, épp ezért nem mindegy, hogy milyen járművel, milyen hűtőberendezéssel, és milyen flottakezelővel állunk szerződésben. A legnagyobb felelősség a legnagyobb teher a fuvarozóknál van.

Shutterstock 1171922260 szerk

Az MHC Mobility operatív lízing keretein belül ebben is segíti ügyfeleit.

A gyorsaság és a rugalmasság miatt az élelmiszer vállalatok főleg a közúti fuvarozást választják. A szállítás módját a termék kategória hatósági előírása határozza meg. Például az állati eredetű termékek szállításakor mindenképpen hőszigetelt szállítási eszközt kell alkalmazni: hűtőládát, fagyasztót vagy hűtő-melegítő berendezést.

Shutterstock 788807770

Az alacsony hőmérsékleten szállítható élelmiszert csak az arra alkalmas, korszerű hűtőberendezéssel, valamint a szállítás folyamán a hőmérséklet változásait követő és rögzítő készülékkel felszerelt járműben lehet fuvarozni. A thermográf, amelyről a hőmérséklet állandó dokumentálását végzi, a hűtőrendszerből elkülönülő hőmérő egység, amely akkor is működik, amikor a hűtőrendszer meghibásodik vagy fals adatokat mér. A hőmérsékleti értékek rögzítése és tárolása mellett ezek az eszközök gyakran rendelkeznek egyéb funkciókkal is, ilyenek a leolvasztás, a termosztát szabályozása, valamint az ajtónyitások idejének nyomon követése. A jogszabályi rendelkezések a szállítás alatti hőmérsékletet egyértelműen meghatározzák, és a hűtőlánc minden szereplőjét kötelezik az előírások betartására az élelmiszerlánc összes állomásán, ezért fontos, hogy a szállító jármű minden körülmények között garantálni tudja a megfelelő hőmérsékletet, illetve vész esetén a járművet biztosító cég még az áruban keletkezendő kár beállta előtt tudjon biztosítani cseregépjárművet.

Hutokocsi 2

A kontrollált hőmérsékletű termékek szállítása olyan fogyasztási árucikkeket garantál a végfelhasználónak, amelyek az emberi egészség szempontjából biztonságosak, és ezért nagyon fontos, hogy a szállítás az előírásoknak megfelelően történjen. A jogszabályok betartása biztosítja, hogy az élelmiszer szállítás károsodás nélkül és fertőzésmentesen történik, valamint kiküszöböljük az átrakodás, tárolás és szállítás alatt fellépő kockázatok hatásait, így garantálva a magas minőség megtartását a termelőtől a tányérunkig.

Az áru sajátosságainak megfelelően a szállítási hőmérsékletnek az adott termékhez kell alkalmazkodnia. A hőmérséklet-tartomány a leggyakrabban -25°C és +25°C között van. Az élelmiszer-ellátási láncban ezért speciális járműveket, főként különböző típusú hűtőkocsikat alkalmaznak. Az emeletes hűtőkocsikban két szinten lehet szállítani az árut, így több terméket lehet felrakodni a jármű polcaira minőségromlás nélkül. Méltán népszerűek a válaszfalas hűtőkocsik is. Ez a megoldás olyan helyzetben bizonyul hasznosnak, amikor a termékeket különböző hőmérsékleteken kell szállítanunk - így gazdaságosan lehet maximalizálni a kiszállított áru mennyiségét az előírások pontos betartása mellett. A hűtött szállításhoz izotermeket is használunk. Ezek hűtőberendezések nélkül is fenntartják a kívánt hőmérsékletet különleges hőszigetelő anyagok segítségével - ez rövid távú szállításra megfelelő lehet, de a tartós biztonságot a hűtős járművek jelentik. Gondoljunk bele, ha a szállítási idő egy közúti baleset vagy forgalmi akadály miatt több órával meghosszabbodik, és a fagylaltunk máris kiolvadt.

White refrigerator truck, delivery cargo van, thermo transport

Az élelmiszeripari cégek elvárásaival összhangban az MHC Mobility a teherautóbérlet szolgáltatások széles kínálatával rendelkezik az élelmiszerszállítás terén is, hogy minél tökéletesebben biztosítsuk partnereinknek a hűtőláncot. Rövid- és hosszútávra egyaránt bérelhető hűtős furgonjaink minden előírásnak megfelelnek, hűtőkocsi bérlés esetén csak a hőfokot kell a kívánalmaknak megfelelően beállítani.

Az MHC Mobility a hűtőlánc előírásainak megfelelő speciális járművet kínál rövidtávú, vagy hosszútávú tartósbérletre, és a szolgáltatásaink keretén belül minden felmerülő feladatot magunkra vállalunk.

Ezenfelül 24 órás segítségnyújtást és csereautót biztosít az MHC Mobility a jármű meghibásodása esetén. Ez a szolgáltatás maximális mobilitást és biztonságot kínál az élelmiszerszállító cégeknek, így garantáljuk szolgáltatásaik folyamatos működését.

Egyezseg 1

Az MHC Mobility tapasztalata és szakértelme az élelmiszeripari szállítás terén lehetővé teszi az egyedi élelmiszeripari igényeknek megfelelő járművek kiépítését, mint például az egyedileg temperálható zónák egy járművön belül, a speciális házhozszállítási igényekkel együttesen. Ezáltal biztosítjuk, hogy az élelmiszereket ügyfeleink a legmegfelelőbb hőszigeteléssel szállítsák, így azok fogyasztása biztonságos, és a fuvarozást végző partnereink sikerrel juttatják célba áruikat nap mint nap.

Válassza a vállalkozása és az élelmiszerek biztonsága érdekében az MHC Mobility által kínált teherautó tartósbérlet megoldásait